EHBO artikelen

Bij Schuurman Brandbeveiliging bent u aan het juiste adres voor EHBO artikelen zoals: rookmelders, blusdekens, BHV artikelen, aantal BHV koffers, verbandtrommels ...

Rookmelders

Veel slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als u slaapt ruikt u niets. U wordt dus ook niet wakker van de rooklucht. Doordat de rook veel giftige gassen bevat raakt u snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn dus van levensbelang. Naast dat u zelf de melders regelmatig moet controleren kunnen ook wij deze voor u jaarlijks controleren.

Blusdekens

Blusdekens hebben als doel de zuurstof toevoer bij een brand te stoppen. Door het bedekken van de brandhaard met een blusdeken kan er geen zuurstof meer bij de brand komen en dooft de brand.

Een blusdeken is gemaakt van ontbrandbare of slecht brandbare stof (glasvezel, geïmpregneerde wol of ander onbrandbaar materiaal). Bij een beginnende brand kan een blusdeken over de brandhaard worden geworpen. Hierbij moet het doek bij de punten worden vastgepakt en om de handen worden gewikkeld. De blusdeken legt u rustig, van u af gericht, op de brandhaard waarbij het de gehele brand dient te bedekken. De brandhaard moet net zo lang bedekt blijven met de deken tot het vuur is gedoofd en ook de hitte is verdwenen.

Het is belangrijk dat blusdekens op een makkelijk bereikbare plek hangen waar iedereen hem weet te vinden. Blusdekens hangen vaak in ruimtes waar open vuur aanwezig is. Het minimum aanbevolen formaat voor een blusdeken is 180 x 180 cm. B

lusdekens zijn voor eenmalig gebruik, indien u een blusdeken heeft gebruikt dan moet u een nieuwe aanschaffen.

Mogelijke branden die geschikt zijn om te blussen met een blusdeken:
- Kleding
- Kleine branden (asbakken, prullenbakken)
- Tv-toestellen, beeldschermen
- Vlam in de pan

BHV-artikelen

Welke verbanddoos en hoeveel moet ik hebben binnen mijn bedrijf?

 Verbandtrommel

Veel ondernemers bezitten nog een A of B trommel volgens de P1- en P2-bladen van de arbeidsinspectie. Om tegemoet te komen aan de vraag vanuit het bedrijfsleven naar de inhoud en samenstelling van een goede, op de werksituatie toe gesneden "Basis-Bedrijfsverbanddoos" kunnen wij u de “BHV”verbandtrommel aanbieden.

Goedgekeurd door het Oranje Kruis.

Deze trommel voldoet geheel aan de nieuwe richtlijnen van het Oranje Kruis en de inhoud is dus samengesteld op basis van kwaliteit, doeltreffendheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Hoewel er in elk bedrijf altijd één of meer opgeleide bedrijfshulpverlener(s) aanwezig moeten zijn moeten ook mensen die geen specifieke EHBO kennis hebben de verbanddoos kunnen gebruiken voor het verzorgen van kleine verwondingen.

Aantal BHV verbandtrommels:

Het aantal BHV verbandtrommels dat aanwezig moet zijn is per situatie verschillend. De BHV verbandtrommel is gebaseerd op een zogenaamde "werkunit". Een bedrijf kan afhankelijk van grootte en samenstelling uit één of meerdere units bestaan. Een werkunit heeft een duidelijk afgebakend risicoprofiel (kantoor en werkplaats zijn dus 2 units) en de verbandset moet er binnen handbereik zijn (binnen een halve minuut beschikbaar).

Verbandtrommels voor bedrijfswagens:

Voor specifieke bedrijfssituaties hebben wij aanvullingen op het programma zoals verbandtrommels voor de bedrijfswagens.